„Stihuri și cântări”, un spectacol pentru copii și părinți

Parohia Sfânta Ecaterina din Capitală și Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Sector 3 București au organizat duminică, 18 octombrie 2015, spectacolul Stihuri și cântări în Amfiteatrul Dumitru Stăniloae al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul, informează Ziarul Lumina.

La eveniment au participat actorii Magda Catone, Ana Calciu și Tomi Cristin, care au recitat poezii din lirica românească religioasă. Momentele de poezie au fost completate cu intermezzo-uri muzicale, protagoniști fiind copiii din cadrul parohiei care și-au dovedit din plin măiestria. Corul celor mici a surprins prin candoarea cu care a interpretat mai multe piese religioase, iar cei care au cântat la pian și chitară i-au bucurat pe credincioșii parohiei veniți în număr mare la spectacol. Un aport deosebit la succesul spectacolului l-a avut și Alina Tomi, soția cunoscutului actor Tomi Cristin.

Înainte de a începe recitalul artiștilor, părintele paroh Georgian Păunoiu a rostit un scurt cuvânt în care a explicat motivația acestui spectacol.

„La acest eveniment, Biserica, familia şi şcoala sunt împreună în chipul cel mai firesc, sfidând logica suficientă, dar săracă, a ateilor de serviciu care, să nu ne amăgim, ştiu foarte bine ce vor. Dacă vom rămâne împreună, asta depinde doar de noi. Deseori mă întreb ce va fi cu aceste generaţii de copii. Prezenţa lor în Biserică şi mărturia creştină pe care ei o dau la şcoală arată că Dumnezeu are o rânduială cu ei, pregătindu-i ca pe nişte vase de slujire. Faptul că Dumnezeu lucrează în viaţa lor înseamnă că are încredere în ei, iar aceasta ne obligă pe noi, ca taţi şi mame, să facem cu adevărat tot ceea ce este mai bun pentru aceşti copii. E minunat să vedem darul lui Dumnezeu în sufletele copiilor. Asta ne dă bucurie şi ne umple de nădejde”, a arătat părintele Păunoiu.

Camelia Raiciu, președinte APOR – filiala Sector 3, a amintit scopul pentru care a fost fondată APOR.

„Vrem să ne creștem copiii frumos și în familie, în Biserică și în școală. Singurul lucru care contează este acela de a face lucruri frumoase pentru copiii noștri. Este multă nevoie să arătăm că vrem să participăm la educația celor mici din familiile noastre. Nu suntem nepăsători la ceea ce studiază copiii noștri în școală și vrem ca învățătura pe care o primesc acolo să fie una sănătoasă, în acord cu ceea ce îi îndrumă Biserica și noi, fiecare, în casele noastre”.

Comentarii Facebook


Știri recente