„Stihuri și cântări” la Parohia Icoanei din București

La Biserica Icoanei din Capitală a avut loc sâmbătă seara, 21 noiembrie 2015, spectacolul „Stihuri și cântări”, organizat pentru a opta oară în București, de către actori de la Teatrul Național București împreună cu copii și tineri de la Parohia Icoanei și invitații lor, informează Ziarul Lumina.

Cu prilejul sărbătorii Intrării în biserică a Maicii Domnului, Parohia Icoanei din Capitală a fost gazda unui spectacol special dedicat copiilor și tinerilor, dar și părinților și iubitorilor de muzică și poezie creștină.

Evenimentul Stihuri și cântări a reunit pe aceeași scenă actorii Magda Catone, Ana Calciu și Tomi Cristin, împreună cu copii talentați din cadrul Parohiei Icoanei. Actorii și cei mici au recitat poezii creștine, au cântat melodii din repertorii diferite, iar unii dintre invitați au interpretat cântece la pian, chitară și fagot.

Spectacolul a propus ascultătorilor o întoarcere la poeziile românești, la valorile tradiționale și obiceiurile noastre care s-au născut în strânsă legătură cu sărbătorile Bisericii. Spectacolul a fost organizat de Parohia Icoanei împreună cu Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Sector 3 Capitală.

De sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, copiii au intrat și ei în biserică, și nu numai ei, ci și părinții și credincioșii, realizându-se un dialog artistic între generații. Acest spectacol reprezintă un îndemn și o mărturie pentru continuarea educației religioase atât în școli, cât și în biserici. Biserica s-a preocupat întotdeauna de educația copiilor, a tinerilor, pentru că sunt fiii noștri, ai Bisericii și copiii cresc cel mai sigur și au cea mai frumoasă educație atunci când au și o educație religioasă și o familiaritate cu atmosfera dintr-un locaș de cult ortodox. În același timp, este și o dovadă că Biserica a promovat mereu literatura, muzica, arta, cultura frumosului în general”, a spus părintele protopop Ion Popescu, parohul Bisericii Icoanei.

Spectacolul „Stihuri și cântări” a mai fost organizat și în alte parohii din Capitală. „Este un spectacol foarte interesant pentru că de fiecare dată este diferit. Actorii Teatrului Național București urcă pe aceeași scenă cu copii talentați din parohiile unde sunt invitați. Am fost încântați să vedem că la Parohia Icoanei am găsit copii foarte talentați și bine pregătiți și credem că a fost un spectacol emoționant și reușit”, a spus Alina Tomi, vicepreședinte APOR – filiala Sector 3.

La finalul spectacolului, părintele Ion Popescu a dăruit actorilor și copiilor care au participat la spectacol mai multe daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente