Ștefan Hrușcă i-a colindat pe românii din Parohia Antwerpen, Belgia

Ștefan Hrușcă a susținut joi un concert de colinde la parohia ortodoxă română din Antwerpen.

Cantautorul de origine maramureșeană a interpretat colindele Florile dalbe, Steaua, Trei păstori, Afară ninge liniştit, Linu-i lin și multe altele, dar și hituri  vechi precum Ruga pentru părinți.

„Domnule Ștefan Hrușcă, vă mulțumim călduros pentru toată bucuria pe care ne-ați dăruit-o în seara aceasta”, a transmis pe Facebook Părintele George Vâlcu, parohul din Anwerpen. „Rugăm pe Domnul să vă răsplătească precum Însuși știe toată osteneala și să aveți în continuare colind binecuvântat.”

Sala de concert a fost plină de români la Antwerpen joi, 8 decembrie 2022. Foto: Facebook / George Vâlcu

Din Belgia, artistul a plecat spre România, unde va concerta în numeroase localități. În noiembrie, el a făcut un turneu la românii din Marea Britanie.

Concertul din Antwerpen a avut loc chiar de ziua de naștere a muzicianului. Ștefan Hrușcă s-a născut în 8 decembrie 1957 la Ieud, în Maramureș, și este unul din cei mai apreciați interpreți români de folk.

Pr. George Vâlcu, Parohul din Antwerpen, i-a mulțumit artistului pentru prezența sa la parohia românească. Foto: Facebook / George Vâlcu

Din 1991 s-a stabilit la Toronto, în Canada, dar an de an duce tradiția mai departe, revenind pentru concerte în România, dar și în comunitățile românești din întreaga lume.

Parohia Antwerpen și-a propus să revigoreze tradiția colindatului și în rândul enoriașilor: „Desigur, ne mai alinăm dorul cu câte un concert sau ascultând înregistrări, dar adevărul este că nimic nu se poate compara cu colindatul din casă în casă!” se afirmă pe site-ul parohial.

Credincioșilor li se propune să se pregătească și să completeze online Formularul celor care vor să colinde, respectiv Formularul celor care vor să-i primească pe colindători. Astfel, comunitatea se va putea organiza mai ușor.

Sursa foto: Parohia Antwerpen

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente