Statul Maghiar va recunoaște Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria

Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria va fi recunoscută oficial de Statul maghiar și va fi trecută în rândul bisericilor istorice. Prevederea se află în proiectul noii legi a cultelor care va fi dezbătut de parlamentul maghiar, informează TRINITAS TV.

„În urma alegerilor parlamentare din anul trecut urmează să fie schimbate toate legile, inclusiv legea cultelor care va intra în vigoare începând probabil cu luna iulie. Această reorganizare a cultelor din Ungaria presupune împărțirea lor în mai multe categorii. În prima categorie așa-numitele Biserici istorice dacă vor intra și Bisericile Ortodoxe. Aceasta ar fi un câștig mare din mai multe puncte de vedere. În primul rând pentru că această categorie are o greutate specială, ele având parte de un tratament special în relațiile cu statul, deoarece întotdeauna Ministerul Culturii și Secretarul de Stat pentru Culte a discutat în prealabil cu aceste Biserici istorice și cu toate celelalte culte adunate la un loc, între celelalte culte fiind recunoscute și Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria”, a spus Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria.

Până în prezent în Ungaria sunt recunoscute patru Biserici Istorice: Biserica Romano-Catolică, Biserica Reformată, Biserica Evanghelică și Uniunea Comunităților Evreiești din Ungaria.

Comentarii Facebook


Știri recente