Stareţul Mănăstirii Partoş a trecut la Domnul. Înmormântarea va avea loc miercuri

Părintele Varlaam Almăjanu, starețul Mănăstirii Partoș, a murit luni noaptea, în urma infectării cu noul coronavirus. Mitropolia Banatului a descris suferinţa părintelui din ultimele 18 zile precum o „liturghie a crucii pe care a slujit-o în spital, însoțit de rugăciunile, nădejdile și lacrimile sutelor de credincioși care l-au respectat, prețuit și iubit din adâncul sufletului”.

Slujba înmormântării va avea loc miercuri, de la ora 12:00, la Mănăstirea Partoş, aşezământ monahal pe care l-a condus în ultimi 12 ani.

Stareţul Mănăstirii Partoş a fost foarte apreciat de cei din zonă, mai ales pentru bunătatea sa, dar şi pentru activităţile filantropice şi educaţionale pe care le desfăşura.

Avea grijă de 15 familii cu o situaţie financiară delicată cărora le acorda asistenţă socială prin intermediul programului „Bucătătia pe roţi”, organiza Şcoala de sâmbătă pentru copiii romi din zonă în vederea integrării lor în societate şi avea în curs de implementare un Centru de zi pentru vârstnici și cantina socială, proiect finalizat prin fonduri europene.

Activităţile menţionate mai sus sunt doar câteva dintre cele derulate la iniţiativa clericului a cărui trecere în veşnicie este deplânsă de oamenii locului.

„Poate într-o 1000 de ani se va mai naște aşa un om ca acesta. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris un utilizator pe contul de Facebook al Mănăstirii Partoş.

Părintele Varlaam

Preacuviosul Părinte Varlaam s-a născut la 5 mai 1978 în municipiul Reșița, județul Caraș-Severin.

A urmat seminarul Teologic la Caransebeş, apoi Facultatea de Teologie la Sibiu. În perioada 2001-2002 urmează studii postuniversitare în Grecia şi Germania.

Din anul 2017 a fost doctorand al Facultății de Istorie și Filosofie, din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

A fost hirotonit preot în data de 5 mai 2006. Trei ani mai târziu, a intrat în monahism la Mănăstirea „Sfântul Iosif cel Nou”, Partoș, primind numele Varlaam.

Timp de 12 ani a fost starețul Mănăstirii Partoș.

Maimulte informaţii despre biografia părintelui şi activităţile sale regăsiţi pe site-ul oficial al Mitropoliei Banatului.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente