Starețul Mănăstirii Partoș a fost înmormântat. Îl va căuta în cer pe Sfântul Iosif, a spus Mitropolitul Ioan

Părintele Varlaam Almăjanu, trecut la Domnul la vârsta de numai 42 de ani, a fost înmormântat miercuri de Mitropolitul Banatului.

În cuvântul adresat „înlăcrimatei mame” și „fraților orfani ai Mănăstirii Partoș”, ierarhul a spus că plecarea atât de repede a părintelui rămâne pentru toți „o taină”.

„Nu mi-aș fi imaginat niciodată de când sunt pe aceste meleaguri că eu îl voi conduce pe el pe poarta care duce către Împărăția lui Dumnezeu, ci el pe mine”, a mărturisit IPS Ioan.

„Mă gândesc că la apusul soarelui, când va bate toaca-n cer de Vecernie, Părintele Varlaam va fi la slujbă. Și cred că înainte de a-l căuta pe tatăl său, primul om din Împărăția lui Dumnezeu pe care-l va căuta va fi sfântul Iosif”.

„Și-l va întreba sfântul: ‹Părinte, mai este încă bisericuța în care m-am rugat? Mai sunt creștini în jurul mănăstirii?›. Și binecuvântat să fie Dumnezeu, că îi va duce cuvânt de mângâiere unui sfânt”.

„Sfinte Iosife, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, roagă-te lui Dumnezeu pentru iertarea sufletului părintelui Varlaam și ține-l alături de tine și de ceilalți sfinți în Împărăția Tatălui ceresc”, s-a rugat părintele mitropolit.

Mitropolitul Banatului i-a îndemnat pe monahi să-i facă o bucurie părintelui stareț în cer și să continue ei lucrarea pe care a început-o.

Părintele Varlaam Almăjanu a murit luni noapte, în urma infectării cu noul coronavirus.

A fost stareţul Mănăstirii Partoş timp de 12 ani. Era foarte apreciat de cei din zonă, mai ales pentru bunătatea sa şi pentru activităţile filantropice şi educaţionale pe care le desfăşura.

Sursă foto: Facebook / Mănăstirea Partoș ©Dana Moica


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente