Stadiul lucrărilor de pe șantierul viitoarei Catedrale patriarhale

Disconfortul termic din ultimele săptămâni a determinat executantul să modifice programul de lucru pe șantierul viitoarei catedrale. În aceste zile, după ce radierul casetat a fost finalizat, se lucrează la armarea, cofrarea și betonarea elementelor verticale ale subsolului.

Pe șantierul viitoarei Catedrale patriarhale, lucrările continuă, chiar dacă programul de lucru a fost schimbat din cauza căldurii. Mai multe detalii ne-a oferit ing. Petre Chiuță, consilier patriarhal coordonator în cadrul Sectorului Monumente și construcții bisericești. ‘În prezent, se lucrează la armarea elementelor verticale, cofrarea și betonarea elementelor verticale de la subsolul minus 16 la minus 11, precum și cofrarea și armarea plăcii cotei minus 11, adică planșeul peste cota minus 16. Nu sunt probleme din punctul de vedere al proiectării, forța de muncă necesară există, frontul de lucru la fel, deci lucrurile sunt în cursul firesc.’

Fiindcă temperaturile au depășit 30 de grade, muncitorii de pe șantierul viitoarei Catedrale a Mântuirii Neamului beneficiază de pauze mai dese pentru a se hidrata și odihni, pentru a preveni eventualele probleme.

‘Din cauza căldurii, executantul a modificat puțin programul, lucrându-se de la ora 6:30 până în jurul orei 16:00, iar noaptea lucrează doar sudorii fiindcă sunt multe suduri de făcut, și eventual dulgherii, activități care nu fac mult zgomot, încât să fie deranjați locatarii din jurul șantierului’, a mai precizat pentru Ziarul Lumina ing. Petre Chiuță.

Cei care doresc să sprijine lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului o pot face la orice parohie sau mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române sau la următoarele conturi: cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109, sucursala sector 4, București; cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111 sucursala sector 4, București; cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110 sucursala sector 4, București.

Comentarii Facebook


Știri recente