Sprijin pentru nord-bucovineni: Acord între Arhiepiscopia Sucevei și Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a încheiat marți un acord de parteneriat cu Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni. Obiectul acestuia este cooperarea în vederea sprijinirii comunităților istorice ale românilor din Nordul Bucovinei, afectate de războiul din Ucraina.

Din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, acordul a fost semnat de Părintele Consilier Mihai Cobziuc, directorul Departamentului Minorități din cadrul Sectorului Misiune Pastorală și Actualitate Creștină. Iar din partea Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni, a semnat Florin Cârciu, Secretar de Stat.

Obiectul Acordului constă în cooperarea interinstituțională pentru a oferi sprijin comunităților românești din afara granițelor, în special celor din zona Bucovinei de Nord (Regiunea Cernăuți și Ținutul Herța, în Ucraina).

Din primele momente ale războiului din Ucraina, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a oferit ajutoare umanitare atât refugiaților ucraineni, cât și comunităților românești istorice de pe teritoriul Ucrainei.

Vezi și:

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…