Sprijin pentru familii vulnerabile | Încep înscrierile la centrele de zi pentru copii ale Episcopiei Caransebeșului

Biserica se implică nu numai în plan duhovnicesc, ci și prin consiliere și sprijin concret pentru familii și copii. În Episcopia Caransebeșului funcționează Complexul de Servicii Sociale Sf. Vasile cel Mare, din care fac parte trei centre sociale. Acestea se adresează familiilor vulnerabile social și au început înscrierile pentru anul școlar 2020-2021.

Cele trei centre oferă servicii sociale pentru familii și copii, cu scopul de a preveni abandonul școlar și instituționalizarea copiilor. Copiii beneficiază de îngrijire, educație, activități de joacă și socializare, consiliere, dezvoltarea abilităților de viață și orientare școlară. De asemenea, și părinții și tutorii copiilor primesc la nevoie servicii de consiliere și educare.

Centrul de educație și îngrijire Sf. Vasile cel Mare oferă sprijin pentru 25 de copii cu vârste între 0 și 3 ani și ajută părinții care își caută loc de muncă. Centrul are grijă de copiii lor în timpul săptămânii, între orele 07:30 și 16:30.

Centrul de Zi pentru Copii Sf. Ier. Nicolae poate ajuta peste 100 de copii cu vârste între 6 și 11 ani de pe raza municipiului Caransebeș. Se adresează familiilor monoparentale, familiilor cu dificultăți socio-economice și celor care nu-și pot supraveghea copiii în timpul zilei. Centrul îngrijește copiii în timpul săptămânii, între orele 11:00 și 16:20.

Centrul de zi pentru copii Sf. Stelian asigură dreptul copilului de a crește în mediul său familial și, în acest scop, ajută 50 de copii, cărora le oferă îngrijire, hrană, educație, consiliere și orientare școlară și profesională, dar și activități de joacă și socializare și educație pentru sănătate.

Centrul Sf. Stelian sprijină familia în exercitarea responsabilităților parentale și contribuie la prevenirea abandonului familial și școlar. Centrul îngrijește copiii în timpul săptămânii, între orele 11:00 și 16:20.

Pentru înscrieri și alte detalii se pot apela numerele de telefon 0723750574, 0720161673, 0721897377 sau adresa de mail: [email protected].

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente