Sprijin pentru cei afectaţi de condiţiile meteo | Peste 40 de persoane beneficiază de adăpost și hrană la Așezământul ,,Filantropia Ortodoxă” din Alba Iulia

Peste 40 de persoane sunt găzduite în această perioadă de iarnă în cadrul Așezământului social ,,Filantropia Ortodoxă” din Gara CFR Alba Iulia. Ei beneficiază de adăpost şi hrană caldă.

,,În aceste zile cu temperaturi extrem de scăzute adăpostul este deschis 24 de ore din 24 și încercăm să le oferim beneficiarilor noștri tot ceea ce au nevoie. Aceștia pot rămâne și pe timpul zile în cantina socială unde, pe lângă cele două mese pe care le oferim pe zi, primesc ceai cald și se pot adăposti de frigul de afară”, a spus părintele Petru Oneț, coordonatorul centrului.

În ultima perioadă, la adăpostul de noapte a crescut numărul persoanelor vârstnice care solicită găzduire. Potrivit reprezentanților centrului, este vorba despre persoane cu vârsta peste 70 de ani și fără acte de identitate.

,,Avem foarte multe persoane vârstnice care ne solicită ajutorul dar din păcate avem o problemă în ceea ce privește stabilirea identității lor pentru că nu dețin acte de identitate. În cazul acestora încercăm să luăm legătura cu familia sau cu persoanele aparținătoare”, a spus părintele coorodonator.

Așezământul social are o capacitate de 50 de locuri. Beneficiari ai centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări. Acestora li se oferă servicii de primire, găzduire temporară şi cantină socială, îngrijire și igienizare. De asemenea, persoanele găzduite primesc și consiliere, suport emoţional, sunt informate și orientate pentru a se putea integra socio – profesional. Beneficiarii sunt însoţiți pentru obţinerea unor documente şi acte de identitate sau stare civilă, primesc ajutor material, îmbrăcăminte și asistenţă moral – religioasă.

Adăpostul de noapte a fost înfiinţat în 2008 și funcţionează pe baza parteneriatului dintre Consiliul Local Alba Iulia prin Direcţia de Asistenţă Socială, Consiliul Judeţean Alba prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Foto credit: public domain

Comentarii Facebook


Știri recente