Sprijin material pentru sinistraţii din Câmpia Covurluiului. IPS Casian este în continuare alături de aceşti oameni

Au trecut 3 luni de când peste locuitorii comunelor Pechea, Slobozia Conachi, Cuza-Vodă şi Izvoarele din judeţul Galaţi s-au revărsat şuvoaie de apă rezultate în urma ploilor abundente care au dus la inundaţii severe.

Încă din primele zile, Patriarhia Română, Arhiepiscopia Dunării de Jos, alte eparhii din ţară, dar şi mulţi oameni au venit în întâmpinarea acestor semeni, oferindu-le un important sprijin financiar şi material.

În acelaşi timp, ierarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, preoţi din parohiile de aproape şi de departe, însoţiţi de voluntari tineri sau vârstnici le-au oferit zilnic hrană caldă, i-au ajutat la decolmatarea caselor şi spaţiilor anexe, la curăţarea bunurilor şi la igienizare.

De asemenea, preoţi sau simpli credincioşi le-au oferit atât de necesarul supot moral şi duhovnicesc.

Acţiunile filantropice însă nu s-au oprit aici, întrucât persoanele încă sinistrate au în continuare nevoie de sprijinul semenilor lor.

În această situaţie, cu binecuvântarea şi implicarea IPS Casian, pe baza unui parteneriat încheiat între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi un complex hotelier din Viena, Austria, 122 de familii grav afectate de inundaţii din localităţile Slobozia Conachi şi Izvoarele, au beneficiat de un proiect umanitar prin care li s-au oferit paturi şi saltelele aferente.

De asemenea, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat seturi de lenjerie, perne, pături şi pilote, în aşa fel încât darul oferit de binefăcătorii din Austria şi Centrul eparhial să fie complet, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar şi mass-media.

În virtutea unei bune cooperări dintre parohie şi şcoală, cele 122 de paturi au fost depozitate temporar în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 1 din Slobozia Conachi, unul din spaţiile în care, imediat după inundaţii, sute de persoane sinistrate au fost cazate în regim de urgenţă.

În ziua de 26 ianuarie 2017, pe baza unor tabele întocmite de preoţii parohi, membrii organismelor parohiale şi alţi factori de răspundere din localităţile menţionate, cele 122 de familii beneficiare au fost invitate la şcoală pentru a-şi primi darul.

La această acţiune şi-au oferit sprijinul numeroşi voluntari care, la rândul lor, au sprijinit familiile greu încercate cu diferite obiecte igienico-sanitare sau alimente neperisabile.

Comentarii Facebook


Știri recente