Spre viața veșnicㆦ Rânduieli ortodoxe pentru înmormântare și parastase

Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a publicat, în cadrul colecției Păstorul cel Bun, o nouă broșură: Spre viața veșnicㆦ Rânduieli ortodoxe pentru înmormântare și parastase, semnată de preotul dr. David Pestroiu.

După cum autorul, cadru didactic la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București, arată în Cuvântul înainte, omul zilelor noastre este din ce în ce mai preocupat de propria sa devenire în viața pământească, astfel că adeseori uită că aceasta va avea un final. Confortul vieții petrecute în siguranță și îndestulare îl determină să amâne, pe cât posibil de mult, gândul la moarte, la viața de dincolo de mormânt și la pregătirea pentru fericirea veșnică. Însă moartea este o realitate de netăgăduit. Iar pregătirea pentru ea ar trebui să reprezinte o preocupare intensă pentru sufletul fiecărui creștin.

După cum informează Editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, lucrarea de față abordează, din perspectivă misionară, problema morții, insistând asupra mesajului luminos al Ortodoxiei, care arată valoarea supremă a învierii omului pentru a trăi veșnic cu sufletul și cu trupul (cf. Ioan 5, 29 și 1 Corinteni 15, 54). Privit astfel, întregul ansamblu al actelor de cult săvârșite de Biserica noastră pentru cei răposați ne aduce într-un adevărat pridvor al Raiului, unde rugăciunile și faptele de milostenie, pline de lumină, prevestesc pacea și bucuria Împărăției cerurilor (cf. Romani 14, 17).

Broșura se adresează atât preoților slujitori, cât și credincioșilor, pentru sporirea în cunoașterea credinței celei adevărate, a învățăturilor și practicilor corecte, conforme cu Tradiția Bisericii, pentru a fi evitate practicile greșite, păgubitoare pentru sufletul celor vii și al celor răposați.

Lucrarea poate fi achiziționată în librăriile și magazinele de cărți și obiecte bisericești ale Serviciului Colportaj al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente