Sportive de performanță premiate de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Două sportive de performanță, Alisa Crengăniș și Auca Bejenaru, medalitate cu argint, respectiv bronz, la Campionatul Național de Judo au primit echipamente sportive și rechizite școlare din partea Preasfințitului Episcop Ioachim Băcăuanul. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” care se derulează zilele acestea în municipiul Bacău, după cum ne-a transmis pr. Costel Gherasim de la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Cele două tinere, însoțite de antrenorul lor, profesorul Daniel Zodian, au fost prezente la slujba de binecuvântare a copiilor la începutul anului școlar, oficiată de Preasfinția Sa la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău, alături de alte câteva sute de copii.

”Alisa Crenganis este vicecampioană națională la judo, cateogoria U 12, la Techirghiol 2014, iar Auca Bejenaru, medaliată cu bronz la campionatele naționale U14, Bacău 2014. Când Preasfinția Sa le-a oferit acest ajutor am rămas fără cuvinte. Gestul este unul deosebit, fără precedent. Ne bucurăm să avem susținere pentru ele, mai ales că sunt luptătoare puternice atât în sport, cât și în viață”, a declarat prof. Daniel Zodian.

De altfel, în aceeași seară, ierarhul a mai oferit îmbrăcăminte și rechizite altor trei copii, proveniți din familii cu situație materială precară ori cu mulți copii, gestul său fiind apreciat de sutele de părinți și elevii prezenți la acest eveniment. Nici unul dintre cei peste 500 de copiii prezenți la evenimentul de la biserica ”Sf. Gheorghe” nu a rămas fără un dar din partea Preasfinției Sale, care i-a binecuvântat și i-a îndemnat să-și iubească părinții, învățătorii și profesorii, să iubească studiul, să respecte și să-și însușească valorile morale și spirituale specifice Bisericii noastre și poporului român.

Proiectul ”Lăsați copiii să vină la mine și nu-i opriți” a început în anul 2013, la propunerea și sub coordonarea directă a Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, și se dorește a fi un program de implicare activă a Bisericii în susținerea și promovarea copiilor defavorizați care încep anul școlar și care au nevoie de sprijin duhovnicesc, material și financiar.

Comentarii Facebook


Știri recente