Spitalul Precista Mare din Roman va fi renovat

Spitalul „Precista Mare”, al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va fi renovat. Studiul de fezabilitate a fost prezentat, astăzi, 10 iulie 2014, la Centrul eparhial, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop-vicar Ioachim Băcăuanul, a autorităților locale și județene și a mai multor medici specialiști din țară.

„Ceea ce este important în urma demersurilor pe care le-am făcut în ultimii ani din punct de vedere juridic spitalul a revenit arhiepiscopiei. Ne-am gândit să îl deschidem în contextul timpurilor, normelor și exigențelor care sunt cerute de contemporaneitate. Astfel, am angajat mai mulți specialiști în domeniu și astăzi s-a făcut o prezentare a studiului de fezabilitate în conformitate cu normele și exigențele Ministerului Sănătății. Sperăm că vom demara în curând lucrările de reabilitare, dotare și de punere în funcțiune a acestui spital”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul.

În anul 1979 spitalul purta denumirea de „Ospitalul săracilor”. Noua instituție medicală va avea secții de geriatrie, cămin pentru bătrâni, bloc operator, bloc alimentar, săli de conferință, dar și spații de recreere.

Comentarii Facebook


Știri recente