Spitalul judeţean a primit combinezoane din partea Arhiepiscopiei Alba Iuliei

Arhiepiscopia Alba Iuliei a donat joi spitalului Județean de Urgență 2.000 de măști utilitare în două straturi și 300 de combinezoane de protecție.

Donaţia a însumat 22.134 lei, conform comunicatului de presă transmis de Arhiepiscopie, care a oferit constant sprijin în această perioadă de criză medicală.

„În contextul pandemiei actuale, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei se implică constant în susținerea eforturilor de combatere a efectelor noului coronavirus (Covid-19), venind în întâmpinarea nevoilor semenilor noștri aflați în dificultăți materiale și sprijinind cadrele medicale care îi tratează și îi îngrijesc pe pacienții bolnavi sau suspectați de coronavirus”, se menţionează în document.

Acţiunea filantropică face parte din proiectul eparhial „Solidaritate pentru Viață”, inițiat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu.

Pe lângă sprijinul financiar, „clerul și credincioșii din Arhiepiscopia Alba Iuliei îi poartă în rugăciune pe medici, asistente medicale, infirmiere și pe întreg personalul medical din linia întâi, care își slujesc semenii aflați în suferință și a căror viață le este pusă în pericol prin contaminarea cu noul virus sau prin alte boli preexistente care îngreunează procesul vindecării”.

Până în prezent, contribuţia totală a Patriarhiei Române la ajutorarea tuturor celor greu încercați de efectele acestei epidemii se ridică la valoarea de 7.153.671  lei.

Sursă foto: Realitatea.net

Comentarii Facebook


Știri recente