Speranță și ajutor pentru cei suferinzi

La capela Institutului Oncologic „Alexandru Trestioreanu” – Fundeni, din Capitală, a fost adusă miercuri, 30 iulie, racla ce adăpostește o parte din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae (mâna dreaptă), de la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou din București. Sfintele moaște au fost aduse aici pentru a fi purtate în procesiune spre alinarea suferințelor, în special ale copiilor internați la Secția de oncopediatrie, informează „Ziarul Lumina”.

Procesiunea cu moaștele Sfântului Ierarh Nicolae s-a desfășurat prin grija și dragostea părintelui Dorel Neagu, preot de caritate la capela cu hramurile „Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Apostol Filip” a Institutului Oncologic Fundeni, și cu bunăvoința părintelui Emil Nedelea Cărămizaru, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe” – Nou din București. Primirea și depunerea sfintelor moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae în capela Institutului Oncologic au avut loc la ora 9:30, iar în continuare a fost săvârșită Sfânta Liturghie, la care au participat numeroși credincioși, internați în acest spital. „Ne doream foarte mult să aducem moaștele Sfântului Nicolae, un sfânt recunoscut ca fiind un mare binefăcător, deoarece pacienții acestui spital așteaptă de la Dumnezeu îndurare și o minune, de cele mai multe ori. Suferințele de aici sunt foarte mari și de cele mai multe ori chiar este nevoie de o minune, de aceea Sfântul Ierarh Nicolae este o binecuvântare pentru pacienți. Sfintele moaște au fost aduse și la cererea unor părinți ai unor copii internați în acest spital, ei auzind că în luna decembrie a anului trecut o acțiune asemănătoare a fost făcută și la Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii „Marie Curie” (Budimex) din București. Consider că vizita Sfântului Nicolae este ca o mână întinsă, o mână de ajutor, pentru că după cum știm, avem aici fragmente din mâna sfântului”, ne-a spus pr. Dorel Neagu.

Racla cu sfintele moaște a rămas în Capela „Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” și „Sfântul Apostol Filip” spre închinare, până după-amiază, după care, înainte de pornirea în procesiune în Secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic Fundeni, a fost săvârșită slujba Acatistului Sfântului Ierarh Nicolae. „Cu toții știm că Sfântul Nicolae este sfântul darurilor, cel care aduce bucurii și este totodată ocrotitorul copiilor. El este grabnic ajutător în necazuri și este mare binecuvântare ca el să fie aici, în locul în care oamenii au mare nevoie de ajutor și ca rugăciunile lor să fie duse la Dumnezeu. Această procesiune este cu adevărat vizita Sfântului Nicolae în acest spital, deoarece sfinții sunt vii în sufletele noastre, sunt veșnic lângă Dumnezeu și pururi rugători pentru noi”, a spus pr. Dorel Neagu.

Comentarii Facebook


Știri recente