Sper că vom continua să colaborăm pentru ca lumea să devină mai bună: Patriarhul Moscovei după întâlnirea cu Patriarhul Ecumenic

„Sper că vom continua să colaborăm pentru ca lumea să devină mai bună”, a spus vineri Patriarhul Moscovei jurnaliștilor la încheierea întâlnirii cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, s-a întâlnit cu Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, la sediul Patriarhiei Ecumenice din Fanar pentru a discuta aspecte de ordin interortodox.

Înainte de decolarea spre Moscova, Patriarhul Kirill a răspuns unor întrebări adresate de jurnaliști la aeroportul internațional din Istanbul.

Potrivit Departamentului de Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei, Patriarhul Kirill a subliniat faptul că în cei 2 ani de la ultima întâlnire cu Patriarhul Ecumenic „s-au întâmplat multe în viața Bisericii noastre și întreaga situație din lume s-a schimbat major”.

În legătură cu dialogul purtat mai devreme la Fanar, Patriarhul Moscovei a spus că a fost „o discuție între doi frați” și că au fost discutate „toate problemele de pe agendă”.

„Sper că vom continua să colaborăm pentru ca lumea să devină mai bună”, a adăugat Preafericirea Sa.

„Fără o coordonare cu Sanctitatea Sa, nu aș dori să vă prezint detalii, deși nu a fost nimic secret, nimic ce ar putea face conștiința cuiva să explodeze,” a afirmat Patriarhul Kirill.

„A fost o discuție foarte corectă – o discuție între conducători a două Biserici care sunt conștienți de responsabilitatea lor față de starea Ortodoxiei Universale și pentru starea sufletului omenesc în locuri și țări de sub responsabilitatea noastră”.

În privința continuării dialogului pan-ortodox, Patriarhul Moscovei a menționat că „problemele continuă să apară, fiind provocări pentru Biserici din punct de vedere pastoral”.

„Lumea se schimbă rapid și nicio Biserică nu poate lua decizii care contravin poziției altei Biserici Ortodoxe”.

„Prin urmare, suntem pur și simplu programați pentru interacțiune și cooperare și de vreme ce lumea se schimbă rapid și această cooperare ar trebui să fie la fel de dinamică”, a concluzionat Patriarhul Kirill în interviul oferit vineri, 31 august 2018.

Foto: mospat

Comentarii Facebook


Știri recente