Spectacolul „Mărturisitorii”, pe scena Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani

După succesul de anul trecut, cu piesa de teatru Calea adevărului, dedicată Sfântului Ierarh Martir și om de cultură Antim Ivireanul, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a invitat din nou actorii Companiei teatrale Civic Art la Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia din Focșani.

De această dată, actorii au prezenta o pagină impresionantă din istoria poporului român: lupta pentru păstrarea demnității și a libertății de credință în perioada de instaurare a puterii politice a regimului comunist.

Premiera Mărturisitorii, în regia lui Marian Ciripan, este o dramatizare despre România anilor 1947-1964, rezultată din aprofundarea unor lucrări de referință din literatura românească de detenție: Întoarcerea la Hristos, de Ioan Ianolide, Cumplite încercări, Doamne!, de Marcel Petrișor, Crucea reeducării, de Constantin Stan, și Cuvinte către tineri ale Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, propuse spre lectură auditoriului de Părintele Consilier Cristian Marius Dima, gazda evenimentului.

În seara zilei de duminică, 6 noiembrie 2017, cei peste 400 de spectatori au ascultat cu atenţie povestea adevărată, transpusă cu patos de actorii mărturisitori ei înșiși.

Acest eveniment se înscrie în seria de programe, proiecte și evenimente desfășurate în cadrul programului eparhial pentru tineret din 2017, intitulat Vade mecum, juvenis!, notează site-ul oficial al Eparhiei Buzăului şi Vrancei.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente