Spectacolul „Marea sărbătoare – Învierea lui Iisus” la Opera Comică din Bucureşti

Peste 500 de persoane au asistat joi, 12 mai 2016, la piesa de teatru religios „Marea sărbătoare – Învierea lui Iisus” pusă în scenă de trupa de teatru ACIDOR a Școlii Gimnaziale „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din Bucureşti.  Evenimentul a avut loc, cu binecuvântarea Patriarhului României, la opera Comică din Capitală. Spectacolul a făcut parte din proiectul cultural religios „De la moarte la Înviere” (ediţia a II-a), organizat de  Liga Tinerilor Creștin-Ortodocși Români, filiala Sector 6 din Capitală, cu sprijinul Protoieriei Sector 6 Capitală.

Cu acest prilej, Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, a adresat mesajul intitulat Copiii şi tinerii, mărturisitori ai bucuriei Învierii lui Hristos. Mesajul Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române a fost citit de domnul Mihai Grobnicu, Inspector Eparhial în cadrul Sectorului Învăţământ şi Activităţi cu Tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Trebuie să căutăm mai intens bucuria pe care ne-o aduce întâlnirea cu Hristos şi să împărtăşim această bucurie celor întristaţi, prin rugăciune, fapte și activități care să hrănească mintea și inima celor din jur, așa cum au făcut-o, în această seară, tinerii strânși în jurul Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români – Filiala Sector 6, a subliniat Patriarhul României în cuvântul adresat cu acest prilej:

“Prin implicarea și entuziasmul lor, acești tineri au arătat că Liturghia euharistică se continuă în lucrarea misionară a Bisericii, prin evenimente care „păstrează vie”, în mijlocul cetății, bucuria Învierii.  În acest sens, mărturisirea acestor tineri vine să confirme importanța educației creștine a tineretului și necesitatea dublării eforturilor în ceea ce privește lucrarea de povățuire și zidire sufletească a acestora, mai ales anul acesta, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”. 

La final, Părintele Costel Burlacu, Protoiereul Protopopiatului Sector 6 Capitală, i-a premiat pe tinerii actori, pe olimpicii la disciplina Religie din cadrul Protoieriei, dimpreună cu profesorii lor coordonatori, precum şi pe câştigătorii proiectului „Biserica și şcoala din sufletul meu”. În cuvântul său, părintele protoiereu a evidenţiat necesitatea acestui tip de activităţi pentru tinerii creştinii ortodocşi şi a adresat mulţumiri tuturor celor care s-au implicat şi au sprijinit organizarea acestui spectacol.

„Adresăm mulțumirile noastre Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, doamnei Felicia Filip, Directorul Operei Comice pentru copii şi artistă de renume internațional, Inspectoratului Şcolar teritorial Sector 6, precum şi membrilor LTCOR Filiala Sector 6. De asemenea, salutăm prezența în sala a domnului Marius Bârlădeanu, președinte APOR Filiala Sector 6 și a doamnei Daniela Țapârdea, directorul Şcolii Gimnaziale „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, a spus Preacucernicia Sa.

În cadrul evenimentului, Grupul Vocal Evia al Parohiei Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântu Ioan Rusul – Brâncuşi a susţinut un mini recital de cântări specifice perioadei pascale.

„Ne bucurăm că în seara aceasta sala a fost neîncăpătoare și ii felicităm pe micii actori ai trupei ACIDOR, care au reușit să ne transmită trăirea lor și o mică parte, dar foarte importantă, a învățăturii ortodoxe cu privire la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Totodată, felicităm pe tinerii olimpici, pe profesorii lor, pe câştigătorii proiectului „Biserica și şcoala din sufletul meu”, dar şi pe membrii Grupului vocal Evia care prin vocile și interpretarea lor au reușit să ne înalțe sufletește către bucuria avută de apostoli în momentul Învierii Domnului”, a declarat Neagu Adrian, preşedintele LTCOR Sector 6 Bucureşti.


***
Conceptul spectacolului „De la moarte la Înviere” a luat naştere în anul 2015 la iniţiativa LTCOR Filiala Sector 6 Bucureşti, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, şi cu sprijinul părintelui protopop Costel Burlacu.

Comentarii Facebook


Știri recente