Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, cu înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, organizează Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor, ediţia a VI-a, la Casa de Cultură a Studenților Grigore Preoteasa, în ziua de vineri, 05 decembrie 2014, începând cu orele 17.00.

Scopul spectacolului este promovarea sărbătorilor religioase, cultivarea dragostei față de sfinţi și educarea elevilor în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale. De asemenea, se urmărește o stimulare a elevilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale. Ediţia de anul acesta promovează colaborarea dintre preoţii parohi din Bucureşti şi profesorii de Religie, dintre Biserică şi Şcoală.

Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor este dedicat elevilor din clasele I-a până în clasa a VI-a inclusiv de la unităţile de învăţământ bucureştene, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani. Spectacolul se va desfăşura pe două secţiuni şi va cuprinde trei mini-concerte de colinde şi trei mini-scenete.

În perioada 24-28 noiembrie 2014, va avea loc o selecţie la nivelul protopopiatelor capitalei la care se pot înscrie parohiile împreună cu una din şcolile de pe teritoriul lor canonic. La finalul selecţiei, se va desemna parohia care va reprezenta fiecare protopopiat în parte.

Rezultatele aşteptate sunt reprezentate în primul rând de bucuria de a transmite o mărturie despre credinţa strămoşească pe care o împărtăşim şi despre tradiţiile noastre populare. De asemenea, va fi o mărturie publică şi un spectacol prin care vom contribui la cultivarea dragostei față de ţară şi faţă de Biserica Ortodoxă Română și la respectarea valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale.

Spectacolul este organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Protopopiatele I-VI Capitală, Casa de Cultură a Studenţilor „Grigore Preoteasa”, Centrul de Presă Basilica.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente