Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” – 2015

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat, sâmbătă, 05 decembrie 2015, la ediţia a VII-a a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, care s-a desfășurat la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Bucureşti începând cu ora 17:00.

Spectacolul s-a desfășurat pe două secțiuni și a cuprins trei mini-concerte și trei mini-scenete ale copiilor din cele șase protopopiate ale Capitalei.

La finalul spectacolului, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a rostit un mesaj intitulat Colindul străbun: cântare sfântă şi îndemn la milostenie prin care a arătat că Biserica îndeamnă la milostenie, la dărnicie sau generozitate, atât prin cuvânt, cât şi prin cântările colindelor şi prin scenetele interpretate cu mult talent de copii. Parteneriatele de colaborare practică dintre parohii și școli își arată, astfel, roadele, într-o lucrare de revigorare a spiritualității noastre tradiţionale, adesea ameninţată de influențele nefaste ale secularizării. Copiii, cu puritatea lor, cu zâmbetele de pe chipuri, cu lumina în suflete, cu abnegația şi efortul interpretării momentelor artistice, ne sunt, nouă adulţilor, învăţători ai iubirii curate. Să încercăm acum, în prag de Sărbători, să le urmăm exemplul: să fim mai buni, mai curați sufletește, mai luminoși în viaţă şi în săvârşirea faptelor bune pentru alţii. Mesajul complet poate fi citit aici.

După rostirea mesajului, Patriarhul României a acordat Distincția Sanctus Stephanus Magnus domnului Sever Popa, directorul Colegiului Național Mihai Viteazul.

Spectacolul este dedicat elevilor din clasele 1 – 6, iar scopul este promovarea sărbătorilor religioase, cultivarea dragostei față de sfinţi și educarea elevilor în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale. De asemenea, se urmărește o stimulare a elevilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente