Spectacolul creștin „Diaconița Olimpiada”, prezentat în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

Compania teatrală Zona a prezentat luni la Catedrala Înălțarea Domnului din Buzău Spectacolul creștin Diaconița Olimpiada. La eveniment a participat IPS Ciprian, alături de consilieri eparhiali, clerici, profesori și elevi de la școlile din municipiu, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Piesa, jucată în ziua de pomenire a Sfântului Ioan Gură de Aur, este o adaptare după scrisorile ierarhului antiohian către Sfânta Diaconiță Olimpiada, în interpretarea cunoscutei actrițe Ana Calciu și în regia lui Marian Popescu.

Acest spectacol și-a propus să arate evoluția duhovnicească a sfintei pomenite de Biserica Ortodoxă în 25 iulie. Actualitatea textului adaptat constă în faptul că răspunde și marilor întrebări ale omului contemporan, aflat într-o continuă căutare spre împlinire și desăvârșire.

Cu acest prilej, Arhiepiscopul Ciprian i-a oferit actriței Ana Calciu o distincţie și o icoană a Maicii Domnului, în semn de apreciere a contribuției sale la promovarea culturii creștine și a spiritualității ortodoxe.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul și se înscrie în seria de manifestări desfășurate în cadrul programului eparhial pentru tineret din 2017, intitulat Vade mecum, juvenis!.

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente