Spectacolul caritabil, „Hristos cel Milostiv și Ucenicii Săi”, la Cluj

Spectacol Caritabil la CLuj

Sute de clujeni au participat vineri, 2 decembrie 2016, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, la spectacolul de Crăciun intitulat „Hristos cel Milostiv și Ucenicii Săi”. Evenimentul caritabil a fost organizat de Mitropolia Clujului pentru a ajuta o tânără orfană și alți patru copii cu vârsta între 1 și 13 ani, surdo-muți și nevăzători, informează Radio Renașterea.

Pe scenă au urcat:

  • Corul de Cameră „Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca;
  • Corala Protopopiatului Ortodox Cluj I;
  • Patricia Câmpean, câștigătoare a două ediții a Festivalului Mamaia Copiilor;
  • părintele Ovidiu-Ciprian Marțiș, împreună cu copiii de la clubul „Scoala vedetelor”, Roxana Poiană;
  • Adriana Irimieș împreună cu copiii din satul Răchițele;
  • părintele Marius Ciprian Pop;
  • Pr. Cristian Pomohaci.

Spectacolul a cuprins şi momente artistice pregătite de copii din parohiile Protopopiatului Cluj I: parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din Florești, parohia „Sfântul Dumitru” din Florești și parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Feiurdeni.

Un moment inedit a fost prezentat de copiii din parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”, care au format un cor mixt de copii auzitori și cu deficiențe de auz și au interpretat colinde în limbaj mimico-gestual.

De asemenea, copiii din alte două parohii ale Protopopiatului Cluj 1 s-au implicat în această acțiune filantropică. Astfel, micuţii din parohia Gilău 1 au confecționat cadouri de Crăciun, banii obținuți din vânzare fiind donați pentru scopul evenimentului, iar copiii din satul Cojocna au confecționat cruciulițe și brățări, banii obținuți din vânzare fiind donați pentru construcția bisericii din sat.

Seara s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de actorul Florin Piersic, care a declarat că în luna februarie 2017 va organiza un recital cu ocazia zilei sale de naștere, iar fondurile obținute vor fi donate acestor cinci persoane cu dizabilități senzoriale.

Spectacolul caritabil „Hristos cel Milostiv și Ucenicii Săi”, aflat la prima ediție, este o continuare a tradiției începute în anul 2015 de inițiatorul acestui eveniment, părintele protopop Dan Hognogi. În octombrie 2015 la inițiativa Protopopiatului Cluj I, în parteneriat cu Radio Renașterea a fost organizat concertul folcloric „Renaște Speranță” pentru ridicarea și amenajarea unei case pentru trei copii din satul clujean Pădureni.

dsc_2642

Comentarii Facebook


Știri recente