Spectacol: Sfântul Nicolae în mijlocul elevilor bucureșteni la Palatul Patriarhiei

Elevi cu vârste cuprinse între 6-12 ani de la unitățile de învățământ bucureștene au susținut miercuri seară, începând cu ora 17:00 la Palatul Patriarhiei, Spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”.

La eveniment a participat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa le-a oferit daruri copiilor care au interpretat colinde pe scena din Aula Magna „Teoctist Patriarhul” de la Palatul Patriarhiei. Pe scenă au urcat:

  • Corul Melos al Școlii Gimnaziale „Copil Dorit”;
  • Ceata de colindători „Vestitorii Bucuriei”;
  • Corul Colegiului Național „Mihai Viteazul”;
  • Corul Colegiului Național „Matei Basarab”;
  • Corul Liceului Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi”;
  • Corul „Sfânta Elisabeta” al Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu”.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel le-a vorbit celor prezenți miercuri seară la Palatul Patriarhiei despre valorile dărniciei și ale viețuirii sfinte, oferind exemplul Sfântului ierarh Nicolae.

Preafericirea Sa le-a mulțumit copiilor, dar și părinților, profesorilor, preoților parohi și organizatorilor evenimentului. Cuvântul integral poate fi consultat aici.

Spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, ajuns la a zecea ediție, este organizat de Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La final, participanții la spectacol au avut ocazia de a vizita o expoziție de icoane în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente