Spectacol | „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” la Palatul Patriarhiei (VIDEO)

În Aula Magna Teoctist Patriarhul din cadrul Palatului Patriarhiei s-a desfăşurat marţi, de la ora 17:00, Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor.

Scopul spectacolului a fost acela de a promova sărbătorile religioase, de a cultiva dragostea față de sfinţi și de a educa elevii în sensul respectării valorilor tradiţionale şi a afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale. De asemenea, s-a urmărit o motivare a elevilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale.

Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor a fost dedicat elevilor de la clasele I până la clasa a VI-a inclusiv din unităţile de învăţământ bucureştene, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani. Spectacolul s-a desfăşurat pe două secţiuni şi a cuprins trei mini-concerte de colinde şi trei mini-scenete.

Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”. Colinde și scenete interpretate de copii de la parohii și școli gimnaziale din București. Toți copiii vor primi daruri din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Posted by TRINITAS TV on 5 Decembrie 2017

În perioada 13-20 noiembrie 2017, a avut loc o selecţie la nivelul Protopopiatelor Capitalei la care s-au înscris parohiile împreună cu una din şcolile de pe teritoriul lor canonic. La finalul selecţiei, au fost desemnate parohiile care vor reprezenta fiecare Protopopiat în parte la Spectacolul cultural-artistic Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor din ziua de marți, 5 decembrie 2017.

Spectacolul a fost organizat de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Protopopiatele I-VI Capitală, Biserica Sfântul Elefterie Nou – Paraclis Patriarhal, Centrul de conferințe al Palatului Patriarhiei, Centrul de Presă Basilica și Asociația Studenților Teologi Ortodocși (A.S.T.O.).

Foto credit: Eugen Buchiu / Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente