Spectacol pentru copiii de la Institutul Oncologic Fundeni |  „Bunătatea este o limba internațională, nu o înveți nicăieri, ci se află chiar în inima ta”

„Bunătatea este o limba internațională, nu o înveți nicăieri, nu ţi-o predă nimeni, ci se află chiar în inima ta”, le-a spus părintele Marius Gheorghe copiilor internaţi la Institutul Oncologic Fundeni. Sub auspiciile acestor cuvinte s-a desfăşurat ultima activitate a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale. Însoţiţi de părintele Marius Gheorghe de la Parohia Pleaşa din Prahova, aceştia i-au vizitat sâmbătă pe copii bolnavi de cancer internaţi în instituţia medicală pentru a-i ajuta să lupte mai uşor cu suferinţa.

Vizita a cuprins un program artistic al Ansamblului ,,Cununița muntenească” din Ploiești, precum şi mini recital susţinut de eleva Nerea Fieraru din Pleaşa, Prahova.

„Acești copii ne oferă în fiecare zi modele de luptători, deoarece nu poți să ieși învingător până nu participi într-o luptă și, iată, am găsit niște copii extrem de încrezători, extrem de pozitivi și niște părinți care își pun nădejdea în Dumnezeu, nădejdea în Hristos, care are experiență crucii, experiență tristeții și a suferinței”, a remarcat părintele Marius Gheorghe, unul dintre iniţiatorii acţiunii.

Coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, Danuţ Pruna, a anunţat că astfel de vizite la institutul Fundeni vor avea loc lunar.

„Am mai fost la aceşti copii, am avut o campanie de donare de alimente pentru toţi bolnavii din Institutul Oncologic Bucuresti, ocazie cu care le-am oferit şi un spectacol de Crăciun. Ne-am gândit să facem acest lucru repetitiv pentru că sunt oameni greu încercaţi şi, cu atât mai mult, copiii. Dorim sa le mai înveselim puţin sufletele şi, poate având un psihic mai bun, vor trece mai uşor peste aceste probleme”, a spus Dan Prună.

Totodată, artistul plastic, Delia Lungan, a invitat copiii din sală la o lecție de pictură. Sub coordonarea atentă a artistei, micuții au realizat un tablou cu tema „Răsărit de soare şi multe inimi”. Acest tablou, alături de alte lucrări pictate de copii in cadrul altor campanii organizate anterior, va fi prezent într-o expoziţie organizată de voluntarii CMN şi scos la licitaţie. Fondurile obținute în urma licitaţiei vor fi investite, ulterior, în acte caritabile.

La final, copiii au primit daruri hand made confecţionate de un reprezentant al parohiei Pleaşa, Florentina Botoc.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Foto credit: voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente