Spectacol dedicat Sfântului Antim Ivireanul, la Focșani

Spectacol Focşani

Duminică, 20 noiembrie 2016, la Teatrul Municipal Maior Gheorghe Pastia din Focșani, Compania de Teatru Civic Art din Bucureşti a pus în scenă spectacolul Calea Adevărului, dramatizare a vieții și activității Sfântului Ierarh Martir și om de cultură Antim Ivireanul, informează Dragoş Olteanu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Evenimentul a fost organizat de Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) Vrancea, în contextul manifestărilor dedicate Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti.

Părintele consilier eparhial Cristian Marius Dima a prezentat contextul în care s-a desfășurat reprezentația, cu binecuvântarea și susținerea efectivă a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, precum și scopul acestor proiecte educaționale, oferite de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei credincioșilor din cele două județe.

În deschidere, Grupul Vocal Cantus din Focșani, dirijat de Ionuț Drilia, a susținut un concert de muzică religioasă, populară și patriotică, spre încântarea și în aplauzele spectatorilor.

Actorii Petre Moraru, Cristina Moldoveanu, Corneliu Jipa, Adrian Anghel, Răzvan Niţu şi Marian Ciripan, semnatarul scenariului şi regiei, au reușit, prin talentul lor, să transpună publicul iubitor de istorie și spiritualitate ortodoxă în vremea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, cel care și-a adus o contribuție de seamă la dezvoltarea culturii românești și a Bisericii noastre dreptmăritoare pe aceste meleaguri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sfântul Nicolae prevestește bunătatea lui Moș Crăciun sau iubirea milostivă a lui Dumnezeu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a asistat marți la Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor la Palatul Patriarhiei. În cuvântul rostit…