Spectacol de Buna Vestire la Oravița

Centrul de tineret „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița, împreună cu Biroul de catehizare reprezentat prin părintele Guiman Iulius Ionuț, a organizat marți, 25 martie 2014, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Oravița, un spectacol dedicat femeii creștine. Spectacolul intitulat „Bucură-te ceea ce ești plină de har…”, a fost oferit de copiii de la Liceul Teoretic „General Dragalina” și Școala cu program suplimentar de Muzică din Oravița.

Copiii, în număr de 20, îndrumați de profesorii de la cele două școli din Oravița, au oferit un recital de poezie și cântec, urmând mai apoi premierea participanților la Olimpiada de Religie, precum și la Concursul de creație „Mihai Novac”, expoziție cu obiectele confecționate de copii. În încheierea spectacolului a fost susținut un recital de către formația „Apologia”.

Spectacolul din 25 martie dorește să pună în valoare mai mult decât oricând rolul Bisericii în comunitatea orăvițenilor, dar în același timp și rolul Maicii Domnului ca mijlocitoare a noastră înaintea Mântuitorului Iisus Hristos, ea fiind totodată modelul de urmat pentru femeile creștine.

„Biserica aduce preacinstire Maicii Domnului ca Născătoare de Dumnezeu, Pururea – Fecioară și mijlocitoare pentru mântuirea credincioșilor, iar prin această preamărire credincioșii aduc adorare lui Dumnezeu, Cel Unul în Ființă și întreit în Persoane. Sfântul Irineu arată că Sfânta Fecioară Maria a devenit pentru credincioși o a doua Evă și a desfăcut legăturile strânse prin greșeala Evei. Una s-a opus poruncilor lui Dumnezeu, cealaltă s-a supus și a plecat urechea la glasul îngerului. Neamul omenesc arvunit morții printr-o fecioară, a fost mântuit de o altă Fecioară. În felul acesta Bunavestire nu rămâne numai o realitate istorică, demnă de comemorat de creștini, ci una din cele mai însemnate sărbători, fiind vorba de jertfa lepădării de sine reflectată mai apoi în viața duhovnicească a fiecărui credincios”, a subliniat părintele Ionuț Guiman.

(Articol realizat de Pr. Guiman Iulius Ionuț și Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente