Spectacol coral prepascal la Caransebeș și Reșița

În Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului eparhial din Caransebeş a avut loc joi, 21 aprilie 2016, concertul prepascal „Crucii Tale ne închinăm Hristoase!”, informează Diac. Pavel Canea şi Darius Herea de la Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeşului. Concertul a fost susţinut şi la Biserica „Schimbarea la Față” din cartierul Govândari, Reşiţa, în data de miercuri 20 aprilie, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

????????????????????????????????????

Episcopia Caransebeșului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, continuă tradiția concertelor corale prepascale, desfășurată ca și în anii trecuți sub genericul „Crucii Tale ne închinăm Hristoase!”. Concertul de anul acesta a fost prezentat atât la Caransebeș cât și în municipiul Reșița, în săptămâna Floriilor.

În deschidere a concertat Grupul psaltic al elevilor seminariști de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. Pe scenă au mai urcat: Corul Catedralei episcopale „Învierea Domnului” şi Corul „Laudatio” al Episcopiei Caransebeșului.

„Dorim ca prin exprimarea artistică din cânt, să aducem ofranda noastră pentru Patima Domnului, cea care, prin Înviere este aducătoare de răscumpărare și vindecare. În acest an, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii noastre ca Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, nădăjduim ca mesajul Crucii și al biruinței morții să zidească în primul rând pe cei tineri, să le fie imbold pentru o viață nouă, restaurată în Dumnezeu. În acest fel se va împlini și latura educativă a concertului nostru din vremea Postului Mare”, a subliniat părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Cele trei formații corale care au încântat auditoriul cu pricesne și cântări bisericești prepascale, l-au avut ca dirijor pe părintele profesor Gheorghe Tistu.

Comentarii Facebook


Știri recente