Spectacol caritabil pentru o familie din judeţul Cluj

Sute de clujeni au luat parte miercuri, 28 octombrie 2015, la spectacolul caritabil de folclor RENAȘTE SPERANȚĂ. Evenimentul s-a desfăşurat la CasaUniversitarilor din Cluj-Napoca şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru finalizarea construcției unei case, pentru familia Fărăgău, din satul clujean Pădureni rămasă fără locuință luna trecută din cauza unui incendiu, informează Radio Renaşterea.

Organizat de Radio Renașterea al Arhiepiscopiei Clujului, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Cluj I, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Primăria Chinteni, evenimentul a reunit artiști renumiţi ai folclorului românesc. Pe scena Casei Universitarilor din Cluj-Napoca au urcat: Alexandru Pugna, Mariana și Adriana Anghel, Marinela Zegrean Istici, Mariana Morcan, Ioana Breda Morar, Diana Cârlig, Ionuț Bledea, Tudor Furdui Iancu, Oana Matei, Andreea Ciupe, Ciprian Pop, Iulia Bucur și Grigore Sâmboan, care au fost aplaudați îndelung de spectatori. Interpreții au fost acompaniați de orchestra Cununa Transilvană, a CJCPCT Cluj, condusă de Ovidiu Barteș. De asemenea, în fața spectatorilor, au evoluat și membrii Ansamblului folcloric Dor Transilvan, al Companiei de Transport Public Cluj, director Tiberiu Groza.

Părintele Protopop Dan Hognogi a vorbit despre faptul că Biserica este atentă la suferința aproapelui:

„Noi suntem aici ca să facem posibilă o minune pentru acești copii și anume să aibă căldura unei case. Ca Biserică nu săvârșim doar slujbe, nu doar că încercăm să sfințim viața oamenilor, ci ieșim în întâmpinarea nevoilor lor. Și în cazul de față nu facem decât ceea ce este firesc a face, anume a ne îndrepta spre semenii noștri care sunt acum fără un adăpost. Eu vă mulțumesc că ați dat curs chemării noastre pentru că, pe de o parte ne îmbogățim pe noi ajutând pe ceilalți și pe de altă parte îi ajutăm pe copii aceștia”.

În această campanie s-au implicat toți preoții din Protopopiatul Cluj I care au organizat colecte în comunitățile pe care le păstoresc.

***

Familia Fărăgău din satul clujean Pădureni, comuna Chinteni, a rămas fără locuință în luna septembrie (2015) din cauza unui incendiu. Trei copii scăpați cu viață din tragedie locuiesc acum într-o baracă. Bunica lor în vârstă de 70 de ani a murit în incendiu.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente