Spectacol caritabil la Catedrala din Moinești

Un impresionant concert social-caritabil a avut loc duminică, 1 decembrie, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Moinești. Invitatul acestei ediții a fost maestrul Grigore Leșe.

Un impresionant eveniment artistic a avut loc duminică, 1 decembrie, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din Moinești. La inițiativa preotului protopop Costel Mareș, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ioachim Băcăuanul, a fost organizat concertul tradițional de colinde. Spectacolul a început cu intonarea Imnului național, după care au cântat grupul „Cetina” al Școlii „Tristan Tzara”, dirijor prof. Otilia Purcaru, și grupul „Florile din Cucuieți”, dirijor pr. Irinel Cernat. A urmat apoi momentul culminant, respectiv concertul maestrului Grigore Leșe, care i-a încântat pe cei prezenți cu tradițiile și obiceiurile din mai multe zone. Apreciatul artist a prezent și cartea al cărei autor este, intitulată „Acum știu cine sunt”. Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, prezent la concert, l-a felicitat pe cunoscutul artist oferindu-i, în semn de dragoste, icoana Sfintei Cuvioase Parascheva și alte daruri, potrivit epr.ro. Reușita acestui eveniment a fost posibilă prin implicarea Primăriei Moinești, prin bunăvoința domnului primar Viorel Ilie, dar și a mai multor persoane cu suflet mare din zona Moineștiului. „Și în această a treia ediție, evenimentul a îmbrăcat haina unui concert de binefacere, Protoieria Moinești dorind să sublinieze caracterul social-filantropic și de caritate al manifestării”, a explicat preotul protopop Costel Mareș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…