Spania: PS Timotei a prezidat lucrările Adunării Eparhiale

Preasfințitul Părinte Timotei a prezidat marți, 31 ianuarie 2017, lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei. Evenimentul desfășurat la parohia Sfântul Nicodim de la Tismana din Getafe, Madrid, a avut loc cu participarea extraordinară a părintelui Patriciu Vlaicu, Coordonator al Departamentului de formare continuă al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Lucrările propriu-zise au fost deschise de Preasfințitul Părinte Episcop Timotei. În continuare, au fost prezentate rapoartele de activitate ale celor 4 sectoare ale Episcopiei:

  • Administrativ-Bisericesc;
  • Misionar-Pastoral;
  • Social-Filantropic;
  • Financiar-Contabil.

În  cadrul ședinței a fost aprobat bugetul pe anul 2017. De asemenea, părintele Alexandru Tothăzan a evidențiat, în detaliu, etapele lucrărilor de la Complexul Catedralei din Madrid.

Părintele Cristian Suciu, protopop de Castilla la Mancha, a prezentat un material video rezumativ cu primul festival de tradiții și obiceiuri românești intitulat: Nu uita că ești român. Proiectul va fi implementat în fiecare din Protopopiatele Eparhiei.

Momentul următor a fost dedicat alegerii membrilor Consiliului și Consistoriului Eparhial, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

În partea a doua a lucrărilor, părintele profesor Patriciu Vlaicu a susținut o conferință având ca subiect prezentarea hotărârilor Sfântului și Marelui Sinod al Bisericilor Ortodoxe, întrunit în luna iunie 2016, în insula Creta.

La finalul ședinței, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox al Spaniei și Portugaliei, a mulțumit preoților parohi, delegaților consiliilor parohiale și tuturor celor care s-au implicat în buna organizare a acestui eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente