Spania: Preotul din Collado-Villalba, distins cu Ordinul „Sf. Ap. Iacob”, la zece ani de slujire

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, a slujit sâmbătă la Parohia „Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul” din  Collado-Villalba, Spania. Cu această ocazie, preotul paroh Ilie Tabarcea a fost distins de ierarh cu Ordinul „Sfântul Apostol Iacob cel Mare”, la împlinirea a zece ani de slujire.

Din soborul slujitor au făcut parte și Pr. David Băltărețu, consilier eparhial, Pr. Constantin Șerban, de la Parohia Villaverde și Pr. Flavius Sava, de la Parohia Brunete.

Cu această ocazie, Episcopul Spaniei și Portugaliei a explicat textul evanghelic citit la Sfânta Liturghie, despre vindecarea femeii cu scurgere de sânge, și a vorbit despre necesitatea credinței și a smereniei în dobândirea vindecării trupești și sufletești.

„Femeia cea bolnavă s-a sfiit să ceară Mântuitorului tămăduirea, dar, smerind-se, a crezut că numai atingându-se de poala hainei  Domnului Hristos, se va vindeca, lucru care s-a și întâmplat. Este foarte important să avem credință, dar aceasta trebuie manifestată cu îndrăzneală”.

„Să îndrăznim cu credință în fața Mântuitorului, indiferent de ce păcate am făcut. Să nu ne rușinăm a spune Domnului boala noastră sufletească”.

„Noi avem posibilitatea nu doar să ne atingem de El, ci avem posibilitatea de a ne împărtăși cu Trupul și Sângele Lui, care ne vindecă atât de bolile sufletești, cât și de cele trupești”, a spus în încheiere ierarhul.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente