Spania: În parohia românească Valdemoro Sfânta Liturghie a fost oficiată în trei limbi

În Parohia românească Sfinții Mărturisitori din Valdemoro, Spania, în Duminica Ortodoxiei, a fost oficiată în premieră Liturghia Sfântului Vasile cel Mare în limbile română, ucrainiană și spaniolă.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, Parohul Dorin Cătălin Sas a slujit în 5 martie 2017 împreună cu Pr. Konstiantyn Trachuk și arhidiaconul Igor Kmetis.

Cei doi clerici au venit de la Parohia Ortodoxă Ucrainiană Sfântul Dimitrie și Sfântul Andrei din Madrid, aflată sub ascultarea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, informează Pr. Dorin Sas.

Răspunsurile liturgice au fost oferite alternativ de cele două coruri parohiale, îmbrăcate în costume populare specifice fiecărei țări.

La eveniment au participat zeci de credincioși. Cuvântul de învățătură rostit de Pr. Konstiantyn Trachuk a fost tradus pentru cei prezenți și în limba spaniolă.

Părintele Dorin Sas a mulțumit invitaților pentru prezență și le-a dăruit câte o icoană cu reprezentarea Maicii Domnului. De asemenea, preotul a propus ca astfel de slujbă să aibă loc și în anii următori în prima duminică din Postul Mare.

La final clericii și credincioșii au partcipat la o procesiune cu icoane și steaguri în jurul lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente