Spania | Hramul parohiei din Valdemoro. PS Emilian s-a rugat cu membrii comunităţii româneşti

Parohia ortodoxă română Sfinții Mărturisitori Visarion, Sofronie și Oprea (Valdemoro) și-a sărbătorit cu anticipaţie hramul duminica trecută. La acest eveniment Sfânta Liturghie a fost oficiată de PS Emilian Crișanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului, care s-a rugat împreună cu membrii comunităţii.

Sfânta Liturghie fost săvârşită în biserica din Valdemoro, iar răspunsurile liturgice din 15 octombrie 2017 au fost date de grupul vocal parohial Armonia, condus de Dl. Alexa Pop, care a înfrumuseţat atmosfera de sărbătoare a hramului.

După cuvântul rostit de ierarh, preotul paroh a adresat mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea hramului, notează site-ul oficial al Eparhiei Spaniei şi Portugaliei.

Manifestările legate de această celebrare vor continua duminica viitoare, când Corala preoțească Sfântul Apostol Andrei din Cluj-Napoca (dirijor Pr. Decebal Gorea) va concerta în biserica parohială din Valdemoro, dar și în alte locații din Comunidad de Madrid.

De asemenea, în data de 28 octombrie se va organiza în Casa de Cultură din Ciempozuelos (Madrid) a treia Ediție a Festivalului Folcloric de Dans și Cântec Românesc La fântâna Dorului, promovat de parohie în colaborare cu Asociația Armonia și cu sprijinul autorităților locale.


Parohia din Valdemoro a luat fiinţă în anul 2011, cu binecuvântarea și grija Preasfințitului Timotei și a părintelui Dorin Sas, care a săvârşit prima Sfântă Liturghie la sărbătoarea Floriilor din anul respectiv, fiind numit și instalat ca preot paroh în 01 septembrie 2011.

Vreme de un an de zile, parohia a funcţionat în condiţii improprii, într-o hală amenajată pentru slujire, în afara orașului, într-o zonă industrială, pentru ca în anul următor, la sărbătoarea Rusaliilor din 2012 să se mute cu chirie în locaşul de cult actual, dotat cu iconostas şi toate celelalte obiecte liturgice necesare desfăşurării activităţii de cult în condiţii decente, având şi alte spaţii pentru activităţi catehetice cu copiii, reuniuni, etc.

Târnosirea localului s-a făcut în 21 octombrie 2012, în ziua hramului, de chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Foto credit: episcopiaspanieiportugaliei.es

Comentarii Facebook


Știri recente