Spania | Al zecelea hram al parohiei Vitoria-Gasteiz

Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, a slujit cu ocazia hramului, în parohia ortodoxă română Sfinţii Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian din Vitoria-Gasteiz, Spania. Momentul de cinstire a sfinților ocrotitori a coincis cu împlinirea a 10 ani de la înființarea comunității parohiale.

La sărbătoarea hramului au fost prezenți preoți din protopopiat și împrejurimi, însoțiți de credincioși. Din partea autorităților române a participat Consulul general la Bilbao, domnul Marian Popescu, notează site-ul oficial al Eparhiei.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a sfințit icoanele care au fost aduse recent pentru înfrumusețarea și completarea iconostasului sculptat. De asemenea Preasfinția Sa a hirotesit pe părintele Ioan, din localitatea Aranda de Duero, duhovnic.

La finalul slujbei, PS Timotei a oferit Părintelui Radu Ursu, ca semn de mulțumire pentru activitatea misionară desfășurată în cei 10 ani de slujire în Spania, Crucea pectorală a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei. De asemenea, credincioșii au primit o Diplomă de vrednicie. În semn de prețuire, părintele paroh a dăruit Preasfinției Sale un engolpion.

Evenimentul s-a încheiat cu un moment artistic susținut de tinerii și o parte din credincioșii parohiei. Aceștia au fost coordonați de Daniela Ursu.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Comentarii Facebook


Știri recente