Solidaritate și filantropie | Credincioșii din două sate bihorene au achiziționat o casă pentru o familie cu nouă copii

La inițiativa preoților parohi, credincioșii din localitățile bihorene Paleu și Oșorhei au făcut o colectă pe parcursul anului trecut din care au achiziționat o casă pentru o familie cu nouă copii din satul Parhida. Locuința a fost sfințită duminică de preoții parohi Cosmin Popa și Nicolae Robotin.

Potrivit site-ului oficial al Episcopiei Oradiei beneficiarii actului filantropic sunt soții Adrian și Andreea Tomoș, cu cei nouă copii ai lor, șase băieți și trei fete, cu vârste cuprinse între trei și paisprezece ani. Familia, care așteaptă nașterea celui de-al zecelea copil, trăia până de curând într-o locuință comunitară neîncăpătoare și insalubră.

Familia se află în atenția Părintelui Nicolae Robotin de la Parohia Oșorhei încă din 2016, din Postul Nașterii Domnului, atunci când le-a adus la cunoștință credincioșilor cazul social. „Credincioșii au fost foarte deschiși și au ajutat fiecare cu ce a putut: alimente, îmbrăcăminte și produse de uz casnic”, a spus preotul.

După ce i-au ajutat cu o sobă de teracotă și lemne de foc, dar și cu achiziționarea unei vaci și a unui porc, credincioșii din Parohiile Oșorhei și Paleu au cumpărat o locuință familiei numeroase aflate în dificultate.

Noua casă a fost renovată și dotată cu cele necesare, familia stabilindu-se acolo din 22 februarie 2018. Este vorba de „o casă cu două camere, bucătărie, un hol mare, baie, cămară, toate aranjate, cu o livadă și grădină de 1.300 mp în total”, a declarat Pr. Nicolae Robotin.

În Duminica Ortodoxiei, după Sfânta Liturghie, preoții parohi din Paleu și Oșorhei, respectiv Cosmin Popa și Nicolae Robotin, au adus în dar acestei familii, pe lângă cele obișnuite, o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. După ce au oficiat slujba de sfințire, au așezat-o în camera principală a noii locuințe și au binecuvântat casa și noul început al familiei Tomoș.

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a binecuvântat familia și a apreciat bunăvoința credincioșilor. Prin Asociația Filantropia a Episcopiei Oradiei, au fost oferite rechizite școlare și alte bunuri casnice, astfel încât copiii să poată urma cursurile școlii din localitate în condiții normale.

Foto credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…