Societatea Bibliștilor Ortodocşi Români s-a întrunit la Iași

Întâlnirea Societății Bibliștilor Ortodocși Români a avut loc luni și marți la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași.

Evenimentul desfășurat în perioada 14-15 mai 2018 se află la a III-a ediție. Întâlnirea de anul acesta a avut tema „Natura Sfintei Scripturi: Autoritate. Inspirație. Canon”, notează Doxologia.

Au participat mai mult de 20 profesori de teologie din cuprinsul Patriarhiei Române. Aceștia au susținut comunicări și prelegeri în mai multe sesiuni de lucru, pe diferite subiecte cu privire la tematica de anul acesta.

În acest context, Pr. Ion Vicovan, Decanul Facultății de Teologie din Iași a subliniat importanța demersului pentru învățământul teologic:

„Se impune o reanaliză, o reevaluare a studiilor biblice la nivel de școli teologice și în mod special la învățământul teologic superior, și din acest punct de vedere s-a gândit că este bine să existe o asemenea societate. Ea își propune o abordare a Teologiei Biblice, pe cât posibil cu un conținut patristic, și se pune accent pe aceste studii la nivel de ortodoxie.” a declarat părintele Ion Vicovan.

Pr. Ion Vicovan la întâlnirea Societății Bibliștilor Ortodocși Români. Foto: Constantin Comici / Doxologia

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla pe site-ul oficial al programului de cercetare „BIBLIA” (Biblia în Interpretarea Bisericii. Literatura Inspirată în Actualitate).

Foto credit: Constantin Comici / Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…