Social: 50 de copii au beneficiat de o excursie în nordul Moldovei

În perioada 9-10 decembrie 2016, 50 de copii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vrancea au beneficiat de o excursie gratuită în nordul Moldovei. Grupul a fost însoțit de părintele Răzvan Dănilă, de la Parohia Sfântul Andrei și Sfântul Nectarie din Focșani, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Pelerinajul a fost organizat prin Centrul de pelerinaje Sfinții Împărați Constantin și Elena, cu sprijinul Sectorului Social-Filantropic și Misionar al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

În prima zi a pelerinajului, copiii au vizitat mai multe obiective religioase și culturale, printre care: Statuia ecvestră a Sfântului Voievod Ștefan cel Mare de la Podul Înalt, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi din Iași, ctitoria voievodului Vasile Lupu, Catedrala Mitropolitană, unde aceștia s-au rugat și închinat la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva

În a doua parte a zilei, pelerinii au vizitat Muzeul de Istorie al Moldovei și Muzeul Științei si Tehnicii Ștefan Procopiu, din cadrul Palatului Culturii din Iași, Grădina Botanică și Mănăstirea Cămârzani, unde maica stareță le-a oferit o masă caldă.

A doua zi a pelerinajului a început cu o rugăciune la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, în mănăstirea ce-i poartă numele. De aici, pelerinii s-au îndreptat spre mănăstirilor din Bucovina, prima dintre ele fiind Mănăstirea Putna, al cărei muzeu l-au și vizitat. Următorul obiectiv atins a fost chilia Sfântului Daniil Sihastrul, duhovnic al Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt.

Masa de prânz le-a fost oferită copiilor de maicilor de la Mănăstirea Sucevița, așezământ monahal ctitorit între anii 1581-1584 de Mitropolitul Gheorghe Movilă.

Pelerinajul s-a încheiat la Mănăstirile Moldovița și Voroneț, care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO, alături de biserica din Arbore, Mănăstirile Humor, Pătrăuți, Probota, Sfântul Ioan cel Nou din Suceava și Sucevița.

Comentarii Facebook


Știri recente