Sobor de ierarhi la hramul Mănăstirii Sfânta Ana din Orşova, Jud. Mehedinţi

În data de 25 iulie 2016, mănăstirea cu hramul Sfânta Ana din localitatea Orșova, județul Mehedinți, şi-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei a coliturghisit împreună cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează site-ul oficial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul  Părinte Andrei a subliniat faptul că Drepţii Ioachim şi Ana erau împodobiţi cu două virtuţi: postul şi rugăciunea, iar Sfântul Ioan Gură de Aur spune că postul şi rugăciunea îmblânzeşte sufletul zburdalnic; prin aceste virtuţi cel ce se smereşte îl biruie pe cel necurat.

Răspunsurile la strană au fost date de protopsalţii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de parastas pentru ctitorii aşezământ monahal.

La final, ierarhul locului a mulţumit pentru prezenţă atât episcopilor, cât şi credincioşilor prezenţi la hram şi a ţinut să aprecieze strădania maicilor în organizarea evenimentului.

 

Comentarii Facebook


Știri recente