Sobor de ierarhi în comuniune liturgică la Mănăstirea Arnota

În Duminica a doua din Post, la Mănăstirea Arnota, din județul Vâlcea, Liturghia Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La slujba din 12 martie 2017 au fost prezenți IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și PS Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei.

Prima noastră grijă este împăcarea cu Dumnezeu, a spus IPS Calinic în cuvântul rostit la Sfânta Liturghie. Ierarhul a expus în continuare învățăturile cuprinse în textul evanghelic duminical.

Semnul împăcării noastre cu Dumnezeu este rugăciunea nădăjduitoare și trăirea minunii de a primi răspuns la rugăciunile noastre. Să credem precum slăbănogul din Evanghelia de astăzi și cei patru însoțitori ai săi, că Dumnezeu ne vindecă și ne mântuiește, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

Totodată, IPS Calinic a subliniat faptul că nu putem dobândi împăcarea  cu Dumnezeu dacă nu vom fi împăcați mai întâi cu oamenii.

Dumnezeu a pus împăcarea dintre oameni mai presus de jertfa adusă la altar, a continuat ierarhul, citând textul biblic: «Dacă vei aduce darul tău la altar şi acolo îţi vei aminti că fratele tău are ceva împotriva ta, lasă darul tău înaintea altarului şi mergi întâi şi împacă-te cu fratele tău şi apoi venind adu darul tău» (Matei 5, 23-24).

Să ne ajute Dumnezeu ca în perioada postului, prin Taina Sfintei Spovedanii, să găsim mijloacele cele mai potrivite ca să ne împăcăm cu noi înșine, cu semenii și cu Dumnezeu, a concluzionat Înaltpreasfinția Sa.

La final, obștea mănăstirii și credincioșii prezenți au primit binecuvântarea celor trei ierarhi.

Comentarii Facebook


Știri recente