Slujiri arhierești și întâlniri pastoral-administrative în Noua Zeelandă

Preasfințitul Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, se află în această perioadă într-o vizită pastorală la românii ortodocși din Noua Zeelandă, informează „Ziarul Lumina”. Scopul vizitei este întâlnirea cu românii ortodocși din această zonă pentru a afla problemele cu care se confruntă și de a găsi soluții pentru rezolvarea acestora.

Credincioșii ortodocși români din Noua Zeelandă se bucură în luna august de mai multe vizite pastorale ale Preasfințitului Mihail, Episcopul ortodox al Australiei și Noii Zeelande. Preasfinția Sa face această vizită pastorală pentru a cerceta duhovnicește pe credincioșii ortodocși români din parohiile românești din Noua Zeelandă, informează Biroul de presă al Episcopiei Australiei și Noii Zeelande.

Vineri, 6 august, de Marele Praznic al Schimbării la Față a Domnului, PS Mihail a vizitat Parohia ‘Sfântul Ignatie Teoforul’ din Auckland, unde a oficiat slujba Sfintei Liturghii, urmată de o agapă frățească cu membrii parohiei. Apoi au urmat slujba Sfântului Maslu și ședința Consiliului Parohial.

Pe 8 august, Preasfinția Sa a vizitat Parohia ‘Sfântul Gheorghe’, Hamilton, unde a oficiat slujba Sfintei Liturghii, după care a avut loc o întâlnire cu membrii Consiliului Parohial, după ce au participat la o agapă frățească. Miercuri, 11 august, Preasfinția Sa va vizita Parohia ‘Sfânta Maria’ din Wellington, unde va oficia slujba Acatistului Maicii Domnului, urmată de o prelegere cu tema ‘Crezul ortodox – baza vieții creștine în familie și biserică’.

Seria evenimentelor pastorale continuă vineri, 13 august, cu slujba Sfântului Maslu, cu rugăciuni de dezlegare, iar mai apoi, Preasfințitul Mihail va rosti cuvântul de învățătură ‘Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române, istorie și lucrare duhovnicească responsabilă’; sâmbătă, 14 august, are loc Vecernia Mare cu Litia, urmată de o meditație legată de sărbătoarea Maicii Domnului; duminică, 15 august, are loc Sfânta Liturghie arhierească cu prilejul hramului, precum și Parastasul pentru ctitori și pentru toți românii decedați din Noua Zeelandă. Sărbătoarea se va încheia cu o agapă frățească la Centrul Pastoral-misionar ‘Preot Gheorghe Speranță’.

Parohia ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din South Land va fi vizitată pe 21 august. De aici, Preasfințitul Mihail va merge la Parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Chrischurch. Aici va oficia Sfânta Liturghie arhierească, după care va urma o agapă frățească, ocazie cu care ierarhul va discuta cu membrii comunității românești. Va avea loc și o ședință cu Consiliul Parohial în care se vor discuta problemele parohiei, precum și planurile de viitor ale comunității. Ultima comunitate aflată pe agenda de lucru a Preasfinției Sale este cea din Ashburton, la Parohia ‘Sfântul Arhidiacon Ștefan’. Aici se va oficia slujba Vecerniei, după care va avea loc o ședință de lucru cu membrii parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…