Slujiri arhierești la Copenhaga și Oslo

Sâmbătă, 7 martie 2015 Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul credincioșilor ortodocși români din capitala Danemarcei. În biserica parohiei românești din Copenhaga, ierarhul românilor din țările scandinave, înconjurat de preoții Octavian-Horațiu Mureșan, Silviu-Alin Iosif și diaconul Sorin Sîplăcan, a botezat primul copil într-o tânără familie mixtă, româno-daneză din Copenhaga. Prunca nou luminată a primit la Botez numele Teodora, în limba greacă însemnând „darul lui Dumnezeu”. Preasfințitul Macarie a arătat în cuvântul său de învățătură că darul cel mai mare pe care l-am primit noi toți este darul nașterii și renașterii în Hristos. Preasfințitul Macarie a avut la Copenhaga și o întâlnire cu tinerii Centrului de tineret „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din capitala daneză, cu care a purtat un dialog duhovnicesc.

În seara zilei de 7 martie 2015 Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord s-a aflat în mijlocul credincioșilor ortodocși români din capitala Norvegiei. În biserica parohiei românești din Oslo, ierarhul românilor din țările scandinave, înconjurat de preoții Alin-Marius Țeican, Daniel Zaharia și diaconul Sorin Sîplăcan, a săvârșit Taina Sfântului Maslu și a spovedit preoții și credincioșii. În Duminica a II-a din Postul Mare, 8 martie 2015, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a săvârșit la Oslo Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. În cuvântul său de învățătură le-a arătat credincioșilor că Sfântul Ierarh Grigorie Palama, Dascălul rugăciunii isihaste, cinstit în această a doua duminică din Postul Mare, ne învață cum să ne rugăm pentru a dobândi isihia, liniștea lăuntrică, și a ne împărtăși din Lumina cea pururea fiitoare.

La finalul slujbei, potrivit episcopiascandinavia.se, episcopul românilor din Europa de Nord a oferit credincioaselor din parohie mai multe cărți de folos sufletesc iar enoriașilor le-a dăruit icoane realizate în atelierul mănăstirii ortodoxe române din Ikast, Danemarca.

Comentarii Facebook


Știri recente