Slujiri Arhierești în Danemarca

În perioada 24 februarie-27 februarie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a făcut o vizită pastorală în Danemarca.

Sâmbătă, 25 februarie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie a participat și a rostit un cuvânt la vernisajul expoziției de icoane pe sticlă din orașul Odder, Danemarca (icoane realizate după vechi izvoade transilvane, de pictorița Teodora Roșca). În aceeași zi, a săvârșit Taina Sfântului Maslu, împreună cu un sobor de preoți, în biserica parohiei ortodoxe române din orașul Aarhus.

Duminică, 26 februarie 2012, Preasfințitul Episcop Macarie a slujit Sfânta Liturghie, cu prilejul hramului, în parohia ortodoxă română din orașul Sønderborg, fiind sărbătoriți Sfinții Cuvioși Ioan Casian și Gherman din Dobrogea, ocrotitorii acestei parohii situată în sudul Danemarcei, în apropierea graniței cu Germania. Seara, Preasfințitul Episcop Macarie a săvârșit Vecernia iertării în biserica parohiei ortodoxe române din Copenhaga și a avut o întâlnire cu tinerii Centrului Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, filiala Copenhaga.

Comentarii Facebook


Știri recente