Slujire și înnoire la Mănăstirea „Sf. Arhangheli” – Runc

Curtea Mănăstirii Runc s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea pelerinilor care au participat la sărbătoarea acestui așezământ monahal de referință pentru Eparhia Romanului și Bacăului.

Biserica Sf. Arhangheli a fost resfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, ieri, 01 noiembrie 2015 , în ziua serbării Sfinților Cozma și Damian, doctori fără de arginți, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Evenimentul religios a constituit desăvârșirea lucrărilor împlinite aici, întrucât, în ultima vreme, lăcaşul de cult a fost înnoit prin refacerea exteriorului și tencuirea în praf de piatră, precum și repararea acoperișului.

Slujba arhierească de târnosire, dar şi frumuseţea şi liniştea locurilor înconjurate de pădurile seculare, unde este aşezată venerabila vatră de sihăstrie moldavă, au făcut ca sute de pelerini să-i calce pragul şi să se închine în altar. În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a explicat semnificațiile Sfintei Evanghelii din această duminică.

Totodată, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, ierarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul Grama Teofil Marian, iar diaconul Ioan Munteanu a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei Sf. Ilie – Prisaca.

La final, ca o încununare a tuturor eforturilor depuse în slujirea monahală și în viața Bisericii, stareţul Mănăstirii Sf. Voievozi Runc, părintele Macarie Costea, a fost hirotesit arhimandrit.

”Acest moment vine să încununeze munca de slujire în viața monahală de peste două decenii și jumătate a părintelui Macarie”, a precizat arhimandritul Pimen Costea, vicar-administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului.

Comentarii Facebook


Știri recente