Slujire şi binecuvântare în Parohia Lăpuşnicu-Mare

Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a săvârşit duminica, 10 iulie 2016, Slujba Vecerniei în biserica Parohiei Lăpuşnicu-Mare, Protopopiatul Băile-Herculane, a precizat Diac. Pavel Canea.

După slujbă, Preasfinţitul Părinte Lucian le-a oferit Diploma de excelenţă „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, preotului paroh şi tuturor celor care s-au implicat în amenajarea şi înfrumuseţarea casei parohiale. În continuare,  chiriarhul a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă  la casa parohială, a spus Darius Herea.

Este foarte importantă biserica dintr-o comunitate, dar la fel de importantă este şi casa parohială, pentru că preotul trebuie să locuiască în parohia încredinţată lui spre păstorire şi să sporească bunurile bisericii, acesta fiind un angajament pe care îl face fiecare preot atunci când este hirotonit. Credem că părintele paroh din Parohia Lăpuşnicu Mare se identifică cu nevoile, bucuriile şi greutăţile acestei comunităţi ştiut fiind faptul că preotul trebuie să stea în mijlocul comunităţii zi şi noapte, deoarece preoţia nu este un serviciu sau o meserie oarecare de câteva ore, ci preoţia este o misiune permanentă şi o slujire cu timp şi fără de timp. Dacă noaptea unul dintre credincioşi are nevoie de o rugăciune sau o slujbă preotul trebuie să fie dispus să meargă la casele păstoriţilor la orice oră din noapte şi din zi, avându-L ca model pe Păstorul Cel Bun, Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a subliniat Preasfinţitul Părinte Lucian.

Biserica Lăpuşnicu-Mare  a fost declarată monument istoric, aceasta fiind ridicată acum 220 de ani, între anii 1770 şi 1780 de către  Obercneazul Vuc Goşa zis şi „Şoimul”. Lăcaşul de cult a fost a fost târnosit pentru prima dată  la 31 mai 2009 de către Preasfinţitul Părinte Lucian.

Comentarii Facebook


Știri recente