Slujire arhierească și hirotonie la Cocorova

Toată suflarea creștinească din parohia mehedințeană Cocorova a participat sâmbătă, 17 august, la un eveniment deosebit de important pentru viața religioasă a comunității. În mijlocul credincioșilor a poposit ierarhul locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a hirotonit în biserica parohiei un nou păstor de suflete pentru asigurarea necesităților de ordin spiritual ale creștinilor de aici și pentru săvârșirea sfintelor slujbe, după cum ne-a mărturisit Cătălin Cernătescu.

A primit astfel, Taina Hirotoniei părintele diacon Cristian Ionuț Raicu pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, fiind ales în rândul slujitorilor Bisericii, prin punerea mâinilor chiriarhului locului.

Alături de noul slujitor al altarului s-au rugat în cadrul Sfintei Liturghii arhierești preoți și diaconi, cerând pentru tânărul părinte spor în pastorație.

La finalul slujbei, preoții slujitori i-au urat noului frate întru Hristos multă putere de muncă în ogorul Domnului, întărindu-l în convingerea că, deși drumul care i se așterne înainte nu este deloc ușor, plata este mare pentru cei ce se ostenesc mai mult în lucrarea bineplăcută lui Dumnezeu.

După citirea actului oficial de instalare a preotului Cristian Ionuț Raicu în biserica parohiei Cocorova, Preasfințitul Părinte Episcop i-a încredințat păstorului sufletesc, înaintea credincioșilor, cheia bisericii, Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce pe care să le folosească în slujirea învățătorească, sfințitoare și pastorală.

Părintele Cristian Ionuț Raicu a mulțumit ierarhului pentru cinstea de a-i deveni fiu duhovnicesc, născut prin taina punerii mâinilor și pentru încrederea acordată într-o misiune diferită de toate celelalte dregătorii lumești. Semnând împreună cu soția mărturisirea de credință, părintele Raicu a promis înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor că va încerca să sporească pe calea mântuirii și să conducă credincioșii spre Împărăția lui Dumnezeu, destinația finală a tuturor celor botezați în Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente