Slujire arhierească și concert de Crăciun la Cenadul Unguresc – Ungaria

În Duminica a XXVIII-a după Rusalii, a Sfinților Strămoși după Trup ai Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la biserica românească din Cenadul Unguresc (Protopopiatul Seghedin), din sobor făcând parte Prot. Aurel Becan, parohul Cenadului, Pr. Ionuț Negrău, parohul Săcalului și Diaconul Claudiu Condurache, de la Catedrala Episcopală din Giula, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul de cameră „Ady”, din Arad, condus de Adrian Bughi, care a dirijat, la finalul Sfintei Liturghii și corul „Pro Muzica” din Gyula, un cor al comunității românești din Ungaria format în urmă cu aproximativ 15 ani prin străduințele și munca susținută a Domnului Profesor Gheorghe Flueraș din Arad. Tot din acea perioadă datează și tradiționalul concert de colinde, prezentat în fiecare an de corul „Pro Muzica” din Giula, la invitația Părintelui paroh Aurel Becan, în biserica din Cenadul Unguresc, pentru credincioșii ortodocși români ai acestei comunități, în perioada de dinaintea Crăciunului.

Corul „Pro Muzica”, la care s-au adăugat și membrii corului de cameră „Ady”, din Arad, a încântat și de această dată pe credincioșii români cenădeni prin tradiționalele și frumoasele colinde românești de Crăciun.

La acest eveniment, alături de credincioșii parohiei a fost prezent și Domnul Radu Florea, Consul interimar la Consulatul General al României la Seghedin.

Toți participanții la Sfânta Liturghie și la concertul de Crăciun au fost invitați apoi la o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente