Slujire arhierească pentru preșcolari arădeni

La pomenirea zămislirii Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, 23 septembrie din acest an, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, înconjurat de un sobor de preoți, a săvârșit slujba sfințirii Grădiniței cu Program Normal nr. 11 din Arad, care funcționează în imobilul parohiei Arad Micălaca Veche III.

După cum aflăm de la pr. Mircea Bupte – preot parohia Arad Micălaca Veche III, în cuvântul adresat celor prezenți Chiriarhul Aradului a subliniat rolul deosebit de important pe care învățământul, alături de familie și Biserică, îl poartă pentru creșterea curată a copiilor. Dacă se spune despre Biserică sau despre mănăstire că sunt grădini ale Maicii Domnului, așa suntem și noi astăzi într-o grădină, aci în vecinătatea bisericii, cu gândul la cei mici, având mereu rugăciune către Milostivul Dumnezeu pentru ei.

Parohia arădeană oferă în mod susținut asistență religioasă copiilor din grădiniță, în fiecare zi de joi diaconul Vlad Oneț fiind prezent în mijlocul lor pentru a le pune la suflet, din fragedă pruncie, cuvântul lui Dumnezeu.

„Evenimentul încununează efortul parohiei, al Primăriei Municipiului Arad, al dăscălițelor Grădiniței, al părinților și bunicilor copiilor de-a lungul unui an de muncă, când s-au executat lucrări de hidroizolații, schimbare a acoperișului clădirii, înlocuirea geamurilor și ușilor, izolare termică, reparații la interiorul clădirii, înlocuire instalație electrică, montare centrală gaz, calorifere, recompartimentare a unor săli de clasă. În numele celor care se vor bucura de investițiile făcute, au fost aduse mulțumiri Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru prezență, cu atât mai mult cu cât este primul popas al unui arhiereu arădean în această unitate de învățământ, Primăriei Municipiului Arad, educatoarelor, sponsorilor, părinților care au contribuit la bunul mers al lucrărilor, astfel încât începutul de an școlar să fie unul memorabil”, a precizat Pr. Mircea Bupte – preot parohia Arad Micălaca Veche III.

Comentarii Facebook


Știri recente