Slujire arhierească la Sfântul Spiridon – Nou

În Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou din București (paraclis patriarhal), Sfânta Liturghie a fost oficiată pe 13 ianuarie 2013 de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, informează „Ziarul Lumina”.

În cuvântul de învățătură rostit la sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre Împărăția lui Dumnezeu care se face văzută în lume prin Biserică.

„Trebuie să ne răsune în inimi acest îndemn: „Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția cerurilor”. Noi trăim în Împărăția lui Dumnezeu sub chipul Bisericii întemeiate de Hristos pe pământ. Ori de câte ori intrați într-un sfânt lăcaș și participați la Sfânta Liturghie, toată grija cea lumească lepădând-o, intrați într-o altă dimensiune a spațiului și a timpului. Într-un spațiu sacru care reprezintă o tindă sau un pridvor a Împărăției lui Dumnezeu și totodată în așa-numita zi a opta care simbolizează veșnicia. Experiem viața de bucurie, de fericire și de comuniune cu Dumnezeu și cu sfinții în Împărăția Lui de pe pământ care este Biserica, dar pentru a trăi deplin și prelungi această stare și a avea parte și de Împărăția lui Dumnezeu în sens eshatologic dincolo de moarte, totdeauna trebuie să priveghem, să fim candele aprinse prin rugăciune, prin smerenie și prin săvârșirea faptelor bune”, a spus PS Episcop-vicar Ciprian Câmpineanul.

Comentarii Facebook


Știri recente